Мениджмънт

Управителен съвет на Datalab Tehnologije, d. d.

Андрей Мертел

Андрей Мертел

Председател на Управителния съвет

Андрей (роден през 1970) най-добре може да се опише като предприемач със страст към ИТ. След гимназия изучава компютърни науки, но точно преди дипломирането изоставя следването за да преследва кариерата на предприемач. На шестнадесет годишна възраст публикува първата си от много статии, лекции и дори книги.

Още
Почти тридесет годишният опит в областта на ИТ и двадесет и петте години като предприемач, му дават уникална комбинация от умения и знания, което дава отражение на PANTHEON, водещото SME ERP решение в Югоизточна Европа. Сега новата му страст е изграждането на SME облачни услуги с Telcos и извличането на ползи от модерните ИТ за фермерите.

Андрей е председател на KODA.SI, Асоциация на словенските доставчици на софтуер, екс президент на Словенската асоциация за ИТ  и Телекомуникация към Словенската търговско-промишлена камара, член на няколко организации по стандартизация. Той правителствен съветник в няколко EURO промени, ДДС и фискален регистър, един от върлите опоненти на Европейския софтуерен патент и директивите на ACTA. той е чест ментор на събития за стартиращ бизнес, CEED .

Морено Родман

Морено Родман

Главен Изпълнителен директор

Между 2002 и 2008 г., Морено Родман отговаря за Дейталаб и въпреки отсъствието му,  все още има задълбочени познания за дейността на фирмата. През това време той оглавява навлизането на външни пазара и създава партньорският канал, повишавайки производителността и рентабилността. Морено се присъединява отново към екипа на Дейталаб през 2016 г.

Лойзе Зайц

Лойзе Зайц

Член на Изпълнителния съвет

Лойзе Зайц е роден на 13 февруари 1954г., в Дурфара, Шкофя Лока, Словения. Основно и средно образование завършва в Любляна, а през 1978г. завършва Икономическият факултет с магистърска степен по Международна търговия. Взима и повечето изпити от следдипломната квалификация по мениджмънт. Говори английски, немски и италиански езици.

Още
Лойзе Зайц продължава аобразованието си в London Business School of Economics и завършва курс за оценител на фирми, както и редица обучителни програми в банки в Италия и Германия.

Първата месторабота на Зайц е Юготекстил-Импекс, където през 1985г. поема управлението и надзора на международните финансови операции на фирмата и извършва вътрешни одити на фирмите собственост на Юготекстил-Импекс. През 1995г. е назначен за изпълнителен директор на IBN-JT d.d., а през 1996г. става президент на борда.

От началото на 2001г. Лойзе Зайц работи в строителна фирма като вътрешен одитор. Става изпълнителен директор, отговарящ за финансите. През последната година от работата си във фирмата, успешно ръководи имплементацията на PANTHEON.

Лойзе Зайц е с Datalab от март 2009.

Недим Пашич

Недим Пашич

Заместник-председател на Изпълнителния съвет

Недим е в Datalab BA от нейното основаване. Той е един от първите в БиХ, които свързват ИКТ и малките и средни предприятия чрез PANTHEON. През 2004г.  завършва Мениджмънт на информационни системи в Икономическият факултет в Сараево. С предприемачество се занимава от 1997г.

Още
Областите в които се фокусира са бизнес софтуер, мениджмънт, консултантска дейност, маркетинг и пазарни анализи.

Недим Пашич е назначен за заместник-председател на Изпълнителния съвет на неговото 42ро заседание.

Бенджамин Стенгъл

Бенджамин Стенгъл

Главен финансов директор на Datalab Agro AG

През 2006г. Бенджамин завършва магистратура в университета St.Gallen (HSG), специалност Банки и финанси. Още по време на обучението си разработва бази данни решения и работи като анализатор данни във финансовата сфера. Между 2006 и 2012г., работи в Контрол на кредитния риск към UBS с фокус върху имплементацията на модели за кредитен риск в ежедневния бизнес, включително имплементация на ИТ.  

Още
От 2012 е назначен като старши консултант в Mattig Management Partners, Швейцария. На тази позиция, отговаря за дейността на Mattig в Югоизточна Европа, а именно офисите във Виена, Братислава, Тимишоара и Сибиу (и двата в Румъния). От 2014 подготвя навлизането на пазара на PANTHEON Farming в Румъния с напълно нов екип в Букурещ. 

Андреас Матиг

Андреас Матиг

Председател на надзорния съвет на Datalab Agro AG

Андреас Матиг е завършил St Gallen, Банки, финанси(M.A) и Международни отношения (M.A) в Nanyang Technology Institute,  Сингапур. Има докторска степен по финанси от университета St Gallen.

Още
След като е работил в сфератата на търговията и услугите, Андреас съосновава Mattig Management Partners, консултантска фирма в Източна Европа, представена в нади дни в 8 държави, където продължава да бъде Главен изпълнителен директор и Президент на борда; трупа практически опит в изграждането на международна корпоративна структура в Европа. Андреас е: част от фирмената група и Datalab Agro;  председател на борда на Cime Capital, частно акционерно дружество в Швейцария. Остава свързан с академичните среди.

Ръководители на отдели

Anka Leben

Anka Leben

Chief Financial Officer (CFO)

Anka Leben graduated at the Faculty of Biotechnology in Ljubljana, specializing in Economics of Agriculture. From her very first employment, she has been working with numbers – first in planning, analysis and controlling, and then settling into the fields of accounting and finances. Her previous employers include Agroemona Domžale, Jata Ljubljana, Liko Vrhnika, Energoplan. She was among the first to qualify for the title ‘Qualified Accountant’, certified by the Slovenian Institute of Auditors.

She joined the Datalab team in September 2016 and is now the Chief Financial Officer.

Simon Klemen

Simon Klemen

CDO

Иво Пауновски

Иво Пауновски

Вицепрезидент за присъединяване Telco

Иво има бакалавърска степен по телекомуникации и магистърска степен по маркетинг. първата му среща със софтуерни решения е през 1998 г., когато започва работа в GIS technology като GIS експерт и изпълнителен директор на Geoplan, първата GIS компания в Македония. по-късно става GIS консултант в Държавния фонд по водите, където отговаря за разработката на генерален план за водите в GIS среда.

Още
Неговият практически опит с ИКТ започва в T-Mobile Македония и по-късно в Makedonski Telekom, където работи 11 години като част от търговския отдел като ръководител на бизнес продажбите и като ръководител на отдела за ИКТ развитие, доставки и партньорска мрежа, където е отговорен за развитието на портфолиото Telekom Cloud & IoT, както и за развитието на партньорската програма на Telekom Cloud. по време на работата си в областта на ИКТ, е участвал в множество обучения и сертификационни курсове по управление на ключови клиенти, умения за водене на преговори и обучение по бизнес симулации за мениджъри на високо ниво.
Иво се присъединява към Дейталаб през февруари 2015 г. като вицепрезидент по присъединяване на Telco. От тогава успешно разширява сътрудничеството на Дейталаб с най-големите телекомуникационни оператори в региона.
Maja Fujan

Maja Fujan

Corporate head of marketing, VP

Maja joined Datalab in 2008 as Head of marketing. She has a bachelor’s degree in Sales and Marketing from the Faculty of economics at the University of Ljubljana. She started her career in advertising agencies where she got precious experiences handling different kinds of clients, industries, and marketing approaches.

In her opinion, two things are extremely important when you want to be successful: 1. Business focus, and 2. Understanding your audience. Understanding business motivations and context, and bringing people together by including them in projects is what makes my marketing position unique and valued.

Елмир Сикира

Елмир Сикира

Вицепрезидент Контролинг

Елмир Сикира завършва Икономическият факултет в Сараево, специализирайки в информационните системи и контролинг, както и счетоводство и одит. Той се присъединява към Дейталаб през 2007г. Започва кариерата си в Дейталаб Босна, като счетоводител, а после се премества Дейталаб груп през 2011г. От 2014г. работи в областта на оперативния контрол.

Ваня Цигой

Ваня Цигой

Ръководител на Datalab Academy, Вицепрезидент

Ваня Цигой има двадесет годишен опит в обучението на възрастни. Тя се присъединява към Дейталаб през 2007-ма и поема академията на Дейталаб, за която дефинира структурата и обучителното съдържание. От 2016г., е ръководител на Datalab Academy, където отговаря за координирането и контрола на обучението и обучителни мероприятия за потребителите и партньорите на PANTHEON в 6 държави. Тя е отговорна и за обучението и свързаните с него събития на служителите в групата Дейталаб.

Тя има бакалавърска степен по Бизнес и работни системи. Организирането на събития и други подобни дейности е нейната мисия в живота. Ваня е майка на четири деца, силно мотивирана, трудолюбива и комуникативна. Нейното мото е „Нищо не е твърде трудно и всичко може да се направи, ако има достатъчно воля и сила.“

Амброж Ярк

Амброж Ярк

Ръководител на PANTHEON Retail

Амброж Ярк завършва Електротехническия факултет, след което се прехвърля Икономика и завършва MBA в Австрия. Трудовият му стаж започва в Института по вакуумни науки и оптоелектроника, като изследовател, след което се прехвърля в света на бизнеса. В продължение на 13 години изгражда голяма ИТ компания, JAE, която напуска през 2007г. Има повече от 20 години опит в B2B и B2C сегмента. През последните няколко години, се занимава с бизнес развитие в различни компании, като специализира в онлайн системи за B2B и B2C.

Присъединява се към екипа на Дейталаб през 2015, за да ръководи внедряването на фискални касови апарати, след което приема предизвикателството да ръководи сегмента за продажби на дребно на корпоративно ниво.

Управители на дъщерните дружества

Gaber Cerle

Gaber Cerle

Managing Director of Datalab SI d.o.o.

Gaber started his career in business informatics 18 years ago at one of the first ISPs in Slovenia. He worked in marketing and as a web page coordinator. His career path led him to the Datalab group in 2004 when he was conducting an analysis of the organizational climate and company culture as part of his undergraduate program. Soon after, he took on the responsibilities of the head of the partner channel.

At the end of 2007, he – with the help of his colleagues and partners – took on the largest PANTHEON implementation project for HRM and payroll. For the next 10 years, he continued gaining experience and honing his skills as a business IT project manager, coordinator, marketer, and implementer elsewhere, before rejoining the team as the Managing Director of Datalab SI d. o. o.

Недим Пашич

Недим Пашич

Изпълнителен директор на Datalab BH d.o.o.

Недим е в Datalab BA от нейното основаване. Той е един от първите в БиХ, които свързват ИКТ и малките и средни предприятия чрез PANTHEON. През 2004г.  завършва Мениджмънт на информационни системи в Икономическият факултет в Сараево. С предприемачество се занимава от 1997г. Областите в които се фокусира са бизнес софтуер, мениджмънт, консултантска дейност, маркетинг и пазарни анализи.

Нена Лукич

Нена Лукич

Изпълнителен директор на Datalab SR d.o.o.

Данко Обрадович

Данко Обрадович

Изпълнителен директор на Datalab.MN d.o.o.

По професия Данко е машинен инженер. През 1988г., започва самостоятелно разработване на софтуер. През следващата година основава частна фирма за разработка на бизнес софтуер в Черна Гора. Запознава се с PANTHEON през 2003г., като през тази година спира разработката на своето софтуерно решение. Макар, че има големи познания в областта на бизнес информатиката, той осъзнава, че не може сам да се конкурира с акумулираното знание на големия брой експерти, които работят за развитието на PANTHEON.

Владо Митев

Владо Митев

Директор на Datalab MK

Владо е роден през 1970г. в Скопие. Завършва факултета по машиностроене през 1995 г. Докато учи, основава частна фирма в ИТ сектора с предмет на дейност хардуерни и софтуерни решения. Играе водеща роля в разработката на добра бизнес стратегия и ръст на фирмата от 2 до 30 служителя, и превръщането на фирмата в една от водещите ИТ фирми в Македония. Той е ръководил много проекти свързани с хардуер, мрежи, различни ERP решения и SAP. От септември 2016 е член на екипа на Дейталаб като Изпълнителен директор на Косово, а от септември 2017 под негово ръководство е и екипа в Македония.